Tijekom trajanja cijelog programa Adventa U GRADSKOJ KNJIŽNICI:

 

Ured Djeda Mraza. Sobovi. Pregršt toplih zimskih priča i filmova. Čajanka. Druženje. Društvene igre. Putujuće kazalište. Kreativne radionice za male i velike. Izložba iz poštanskog sandučića. Ljudi, običaji i jezik. I ove je godine to čarobni ključ za divno blagdansko ozračje u knjižnici. Za sve generacije.

 

Ured Djeda Mraza

U petak, 6. prosinca otvara se Ured Djeda Mraza, a naš grad ispunit će se čarolijom i veseljem. Posjetite ga u radno vrijeme Odjela za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč. 

Slovko Maraforko

Tijekom trajanja adventa, Slovko Maraforko uveseljavat će posjetitelje Knjižnice, parka Matije Gupca, a odlazit će i do Trga, gradske tržnice, rive, dječjih vrtića i škola u pratnji vilenjaka.

Petak, 6. prosinca

Sobovi se spuštaju u grad

Naš grad ispunit će se čarolijom i veseljem. U 17 sati pale se lampice u parku Matije Gupca. U tom svečanom trenutku očekuje se i dolazak sobova Djeda Mraza pred Knjižnicu.  Slovko Maraforko iz Gradske knjižnice Poreč predat će im ključeve Djedovog porečkog ureda. Sve do 31. prosinca, u Uredu ćemo se družiti i zabavljati, pisati Djedu pisma sa željama, a imat ćemo priliku i razgledati razglednice i poštanske markice sa svih strana svijeta koje je Djed Mraz marljivo sakupljao i čuvao. Izložbu će nam u 18 sati predstaviti porečki filatelist Slavoljub Katančević.


Ponedjeljak, 9. prosinca u 17.00 sati 

Malo kino: Spašavanje Djeda Mraza

Prelijepa animirana bajka o malom sobu koji je odlučio spasiti Božić. Opasnost koja se nadvila nad Sjeverni pol ovoga bi Božića mogla dovesti u pitanje posjet Djeda Mraza djeci svijeta. Zli vilenjak odlučio je ukrasti poznatom Djedici stroj pomoću kojeg on putuje kroz vrijeme kako bi u jednoj večeri uspio podijeliti poklone svim mališanima na zemaljskoj kugli.

 

Utorak, 10. prosinca u 11.00 sati

Predavanje za mlade: Od Božića do Božića, od beside do beside

Istarska je narodna baština prepuna običaja vezanih uz Božić. Baš kao i mnogi drugi naši običaji, oni sežu daleko u prošlost te izvor imaju u našim zajedničkim europskim pretkršćanskim tradicijama. Nažalost, s vremenom su se mnogi izgubili, baš kao i same riječi, nazivi i imena te ostaju živjeti samo u uspomenama starijih naraštaja. Lijepo ih se prisjetiti, a na taj način i sačuvati od zaborava. Predavanje će održati prof. Alvijana Klarić.

 

Četvrtak, 12. prosinca u 17.00 sati

Kreativna radionica za odrasle: Adventska rukotvornica

Kreativnu radionicu za odrasle vodit će višegodišnja volonterka Gradske knjižnice Poreč Sanja Matošević. Pod njezinim stručnim vodstvom izrađivat će se ukrasi koji će zasigurno uljepšati blagdansko ruho vašega doma.

 

Svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 052/434-196.

 

Petak, 13. prosinca u 17.00 sati

Edukativno-kreativna radionica: Aaaaapćihhhhaaa! Nazdravlje, Djede!

Aaaapćihaaa! Posla je puno i Djed Mraz nema vremena za prehladu, no ne može prestati kihati! Prehlada ga je prikovala za krevet... Pridružite nam se na čajanki u uredu Djeda Mraza.

 

Radionica je namijenjena djeci od 3 do 7 godina.

Svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 052/434-196.

 

Ponedjeljak, 16. prosinca u 17.00 sati

Malo kino: Chillyjev Božić

Dječak Bobby oduvijek je želio psa i za Božić ga dobiva, a naziva ga Chilly. No, uskoro Bobby mora preseliti u drugi grad sa svojom obitelji. Chilly na novi život u stanu nije spreman. Billy ga očajnički pokušava izdresirati, a onda se pojavljuje nova nevolja: kradljivci pasa hvataju Chillyja. Hoće li obitelj ostati na okupu?

Utorak, 17. prosinca u 17.00 sati

Malo putujuće kazalište - kamishibai predstave za male i velike

Kamishibai – malo papirnato kazalište nekada davno bilo je jako popularno na ulicama Japana. Kamishibai pripovjedači, noseći na svojim biciklima male pozornice, išli su od sela do sela i djeci pričali priče. Ovakav način pričanja bio je popularan sve do onoga dana kada je na svijet došla televizija... Intimna i očaravajuća atmosfera tog jednog minulog doba, pod blagim svjetlom reflektora zavladat će i u našoj Knjižnici u maratonu zadivljujućih izvedbi vrsnih kamishibai pripovjedača. Zavucite se u čaroban svijet mašte između slike i riječi.

 

Petak, 20. prosinca u 17.00 sati

Edukativno-kreativna radionica: Čarobni ključ za Djeda Mraza

Dimnjak vam nije dovoljno širok za bucmastog Djedicu? Nemate ga uopće? Nemojte se rastužiti. Imamo rješenje! Čarobni ključ koji ćete izraditi u svojoj knjižnici otvara Djedu Mrazu sva vrata.

Radionica je namijenjena djeci od 3 do 7 godina.

Svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 052/434-196.

 

Petak, 3. siječnja u 17.00 sati

Radionica za velike i male: Čovječe, ne ljuti se!

Zabavite se uz tradicionalne društvene igre! Dođite u Odjel za djecu  i mlade gdje vas čekaju brojne igre koje možete zaigrati sa svojim društvom, a steći ćete i nove prijatelje. Zabaviti se mogu i oni najmanji, koji ih još i ne znaju igrati, kao i oni koji se još nisu zaboravili igrati!