top of page

Advent u knjižnici

Ponedjeljak, 5.12.2022. – 31.12.2022.

Ured Djeda Mraza

Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč

 

Ured Djeda Mraza. Sobovi i patuljci. Poštanski sandučić čeka dječja pisma za Djedicu. Lampice. Čarobni vlak. Luganige, bigoli, palenta i bakalaj. Pregršt toplih zimskih priča i filmova. Druženje. Čaj uz kamin. Kreativne radionice za male i velike. I ove je godine to čarobni ključ za čaroliju u Knjižnici. Za sve generacije.

Ponedjeljak, 12.12. u 10.00 sati

Filmska projekcija: Knjiga na platnu: ''Grinch''

Kino dvorana

 

Temeljena na kultnoj knjizi Dr. Seussa, ova nas verzija priče o omiljenom božićnom negativcu, Grinchu, vodi u pustolovinu u kojoj Grinch i njegov vjerni ljubimac Max nastoje ukrasti sve božićne dekoracije i darove kako bi spriječili božićnu proslavu u Whovillu. Hoće li uspjeti u tome ili će se naposljetku svi stanovnici ujediniti i spriječiti ga?

 

Utorak, 13.12. u 16.00 sati

Kreativna radionica za odrasle: Staklena bajka

Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč

Decoupage tehnika jedna je od najpopularnijih tehnika ukrašavanja. I vi se možete, uz stručno vodstvo volonterke Alenke Lujanac Bodetić, okušati u ovoj tehnici i dekorirati bilo koji glatki stakleni predmet; čašu, vazu, teglicu, i od njih kreirati svoju maštovitu staklenu bajku.

 

Zbog ograničenog broja polaznika, svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 052/434-196, najkasnije do ponedjeljka, 12. prosinca u 12 sati.

 

Četvrtak, 15.12. u 16.00 sati

Kreativna radionica suhog filcanja za odrasle: Blagdanske rukotvorine

Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč

 

Suho filcanje vune tehnika je izrade igračaka, obuće, odjeće i raznih ukrasnih predmeta od češljane vune. Ova umjetnost omogućuje vam stvaranje rukotvorina koje mogu obogatiti i blagdanski ugođaj u vašem domu. Radionicu će voditi volonterke Anita Kordić i Ana Švarc, članice Slovenskog kulturnog društva „Oljka“ u Poreču.

Zbog ograničenog broja polaznika, svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 052/434-196, najkasnije do utorka, 13. prosinca u 12 sati.

Petak, 16.12. u 17.00 sati

Edukativno-kreativna radionica za djecu: Drvce kao iz priče

Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč

Pip i Popi božićno drvce ukrašavaju slatkišima koji misteriozno nestaju. Da stvar bude gora, Pipu će uskoro jako pozliti. Ima li nade da će blagdanski ugođaj ipak pokucati na vrata njihovog doma?

 

Radionica je namijenjena djeci od 2 do 4 godine.

 

Svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 434-196.

 

 

Ponedjeljak, 19.12. u 17.00 sati

Edukativno-kreativna radionica za djecu: Za Božić nitko ne smije biti sam!

Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč

Lijepo je kad imaš svoj mali krug ljudi s kojima možeš doživjeti lijepe zajedničke trenutke, izraziti osjećaje, maštati, voljeti, sanjariti... A blagdani su najtužniji kad si sam. Koliko samo jedan „Kuc, kuc, kuc!“ na vratima nekome može uljepšati dan! Tko je jednoj usamljenoj maloj krtici pokucao na vrata uoči Božića, saznajte na druženju u Knjižnici.

Radionica je namijenjena djeci od 3 do 7 godina.

Svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 434-196.

Utorak, 20.12. u 16.00 sati

Kreativna radionica za odrasle: Kukičanjem do zvijezda

Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč

Kukičanje nas s nostalgijom odvodi u vrijeme kada se je znalo da je ono što napravimo vlastitim rukama neprocjenjivo i kada je izrada ručnih radova donosila užitak i zabavu. S volonterkom Melitom Horvat imate priliku osjetiti čar kukičanja i stvaranja božićnog ukrasa za bor, a pozivaju se svi zaljubljenici u ručni rad da u dobrom društvu uživaju u kukičanju do zvijezda.

bottom of page